Προσφυγικό: Από το «λιάζονται», η Τασία πέρασε στο «δε θα γίνουμε κέντρο φιλοξενίας»

Κριτική στο νομοσχέδιο για το άσυλο από Τασία

Κριτική για τη διαχείριση του προσφυγικού έκανε στην κυβέρνηση η Τασία Χριστοδουλόπούλου.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία είχε συνδέσει τη θητεία της με την περίφημη φράση «οι πρόσφυγες λιάζονται στις πλατείες», που υποβάθμιζε το πρόβλημα, είπε ότι το νομοσχέδιο για το άσυλο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή δεν είναι η καλύτερη εκδοχή σε επίπεδο δικαιωμάτων.

«Όσο η Ευρώπη δεν μοιράζει τους πρόσφυγες το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί» είπε, καλώντας τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη. «Όσοι μετανάστες – πρόσφυγες έρχονται δεν θέλουν να μείνουν εδώ. Δεν μπορούμε να είμαστε διπλοί χωροφύλακες» σημείωσε.

«Ή θα πνίγουμε τους ανθρώπους, που δεν το θέλουμε, ή με τον αποκλεισμό εξόδου θα γίνουμε Ιορδανία» πρόσθεσε η ίδια, συμπληρώνοντας «να απαιτήσουμε εμείς από την Ευρώπη, όχι η Ευρώπη από μας».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε στην κα Χριστοδουλοπούλου, λέγοντας πως «αν λυνόταν το προσφυγικό με νόμους, θα το είχαμε λύσει χρόνια πριν».

Πάλλης: Ή με τη δημοκρατία ή με φασιστοειδή

Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, αναφερόμενους σε αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν στη Λέσβο, κάλεσε τους βουλευτές  να διαλέξουν όχθη.

«Αν είμαστε με τη δημοκρατία ή αν είμαστε με  μια μικρή μειοψηφία φασιστοειδών, που κάποιοι χαϊδεύουν για μικροπολιτική» είπε.

Στον κ. Πάλλη απάντησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου,  λέγοντας πως δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται φασιστοειδή όσοι διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top