Κοντονής αδειάζει Τόσκα και υπερασπίζεται την αυτοάμυνα

Τι απάντησε στη Βουλή για τον ηλικιωμένο με τις χειροπέδες που πυροβόλησε ληστή

Κοντονής αδειάζει Τόσκα και υπερασπίζεται την αυτοάμυνα

Εντελώς διαφορετική θέση έλαβε στη Βουλή  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με το ζήτημα της αυτοάμυνας,  από αυτήν που έχει υιοθετήσει δημοσίως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόσκας  έχει καταφερθεί  φραστικά κατά όσων προσφεύγουν στην  αυτοάμυνα για την προστασία της ζωής τους και έχει μιλήσει για τον κίνδυνο «ζούγκλας», με την αφορμή του πρόσφατου περιστατικού με ηλικιωμένο που πυροβόλησε ληστή που εισέβαλλε στο σπίτι του, αλλά και υπερασπίζοντας τη γνωστή οδηγία της ΕΛ.ΑΣ. «κάντε ότι κοιμάστε».             

 «Η άμυνα αποτελεί δικαίωμα του κάθε πολίτη,  για αυτό υπάρχει και στον Ποινικό Κώδικα»  τόνισε ο  κ. Κοντονής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος  Αλλαγής Δημήτρη Κρεμαστινού,  ενώ απέκλεισε  κάθε αλλαγή στο νομικό πλαίσιο, το οποίο  χαρακτήρισε «απολύτως επαρκές».  

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε  λόγο μάλιστα για «ευθυνοφοβία εισαγγελικών  λειτουργών  που ασκούν ποινικές  διώξεις  οι οποίες όταν φτάνουν στο ακροατήριο καταλήγουν σε απαλλαγή» και  χαρακτήρισε άδικη την εικόνα του 80χρονου με τις χειροπέδες,  τον οποίο κάλυψε για την  πράξη του. Όπως είπε «βρισκόταν σε ακραία ψυχική πίεση και δεν μπορούσε να σταθμίσει τα όρια», ενώ «ακόμη και αν είχαμε υπέρβαση, αυτή εξαιτίας του περιστατικού έπρεπε να μείνει ατιμώρητη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top