Χαμόγελα και θετικές δηλώσεις για Ελλάδα στη Σόφια

Σεντένο: Κλειδί για το μέλλον το αναπτυξιακό μοντέλο που θα παρουσιάσει ο Τσακαλώτος

Χαμόγελα και θετικές δηλώσεις για Ελλάδα στη Σόφια

Με χαμόγελα και θετικές αναφορές για την Ελλάδα προσήλθαν στο Eurogroup της Σόφιας Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και υπουργοί Οικονομικών.

«Σήμερα θα εστιάσουμε στο τέλος του προγράμματος της Ελλάδος και οι θεσμοί θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις» είπε ο Μάριο Σεντένο.

Διαβάστε ακόμη: Χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία στο Eurogroup

Ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «θα παρουσιάσει το μοντέλο ανάπτυξης που η Ελλάδα επιθυμεί να εφαρμόσει μετά το τέλος του προγράμματος, που αποτελεί κλειδί για το μέλλον, όπως επίσης και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της χώρας μας και έκανε λόγο για «θετικά σημάδια» από την Ελλάδα.

Πολύ χαρούμενος για τη μέρα που θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας πως η Ευρώπη αφήνει πλέον οριστικά πίσω της την κρίση.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τα ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα αλλά υπογράμμισε πως πρέπει «να σχεδιαστεί με προσοχή» η μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας.

«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, πρέπει να έχουμε λύσεις τόσο για το τι θα ακολουθήσει του τέλους του προγράμματος όσο και για το χρέος» σημείωσε, εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

 «Μπορούμε να έχουμε πιο αισιόδοξες απόψεις για την Ελλάδα σήμερα σε σχέση με πριν από μερικά χρόνια» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, ενώ ο Γάλλος ομόλογός του αναφέρθηκε στο χρέος λέγοντας πως «η λύση για την ελάφρυνση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και αξιόπιστη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top