Νέα συνάντηση στη Βιέννη Κοτζιά και Ντιμιτρόφ για λύση στο Σκοπιανό

Με τη συμμετοχή του Μάθιου Νίμιτς και πάλι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση και πάλι στη Βιέννη των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων,  Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς,  στην προσπάθειά τους εξεύρεσης λύσης για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Στη νέα συνάντηση των τριών στην αυστριακή πρωτεύουσα θα διατυπωθούν όλες οι τελευταίες προτάσεις και αντιπροτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αίσθηση δημιούργησε πάντως, λίγο πριν από τη συνάντηση τους, η διατύπωση υπέρμετρης αισιοδοξίας από πλευράς του Επιτρόπου Διεύρυνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γιοχάνες Χαν ο οποίος μάλιστα τοποθέτησε τη λύση του ονόματος στις…  επόμενες δύο εβδομάδες!  Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δηλώσεις ατυχείς:

«Καλούμε τον Επίτροπο Χαν να σταματήσει να παρέχει λάθος εικόνα για διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν κατανοεί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να τις υπονομεύει».

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Χαν κράτησε και η πλευρά της FYROM. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σχολίασε ότι οι δύο εβδομάδες είναι υπερβολικά λίγες.

Μετά τη συνάντηση της Βιέννης επόμενη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών θα είναι στη Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Μαΐου,  όπου ο Νίκος Κοτζιάς έχει συγκαλέσει τετραμερή Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top