Bloomberg: Οι Ευρωπαίοι θα συζητήσουν για τη ρήτρα ανάπτυξης του ελληνικού χρέους

Στη Σόφια ο Τσακαλώτος θα παρουσιάσει τη στρατηγική της χώρας μετά το τέλος του μνημονίου

Η ρήτρα ανάπτυξης του ελληνικού χρέους στο τραπέζι

«Στο Eurogroup στη Σόφια θα συζητηθεί η ρήτρα ανάπτυξης του ελληνικού χρέους και οι δανειστές θέλουν να έχουν τις αναλύσεις για το χρέος τον Μάιο» δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συναντηθούν την Παρασκευή στη Σόφια πρόκειται να ενημερωθούν από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία της 4ης αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης και των 88 προαπαιτούμενων, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου αξιωματούχου της Ε.Ε. σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσακαλώτος θα παρουσιάσει την στρατηγική της χώρας για την ανάπτυξη μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, η οποία συγκαταλέγεται στα προαπαιτούμενα που υπολείπονται για την αξιολόγηση. Οι προαπαιτούμενες ενέργειες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, αφορούν κυρίως σε ζητήματα ενέργειας και ιδιωτικοποιήσεων.

Οι υπουργοί της ευρωζώνης πρόκειται επίσης να ενημερωθούν για τον μηχανισμό που συνδέει τις μελλοντικές αποπληρωμές του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη και ενδέχεται να υπάρξει συζήτηση σχετικά με την ενεργοποίηση του αδρανούς προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, το οποίο θα είναι προκαταρκτικό καθώς οι αποφάσεις αναμένονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο, τονίζει το Bloomberg.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top