Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής το ελληνικό ζήτημα

Πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup της Παρασκευής το ελληνικό ζήτημα- Νέα ενημέρωση 24-04-2018 16:50

Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης των 19 Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στη Σόφια της Βουλγαρίας την ερχόμενη Παρασκευή (27 Απριλίου) θα είναι το ελληνικό ζήτημα, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ατζέντα που έδωσε στη δημοσιότητα το Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, τα θεσμικά όργανα (η Koμισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας -ESM) θα ενημερώσουν την Ευρωομάδα σχετικά με την πρόοδο που σημειώθηκε στην τρέχουσα τέταρτη αναθεώρηση του προγράμματος χρηματοοικονομικής βοήθειας της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη συνολική αναπτυξιακή της στρατηγική και οι Υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης για τα βασικά θέματα που σχετίζονται με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Θα εξετάσουν το τεχνικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τον μηχανισμό προσαρμογής των αποπληρωμών χρέους σε σχέση με την ανάπτυξη για την Ελλάδα, ο οποίος είναι ένα από τα πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και το πλαίσιο εποπτείας μετά το πρόγραμμα.

Αμέσως μετά η πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Danièle Nouy, θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ από τον Ιανουάριο του 2017 στην Ευρωομάδα και η πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκαθάρισης, Elke König, θα ενημερώσει επίσης την Ευρωομάδα για τις τρέχουσες δραστηριότητες του συμβουλίου, όπως τακτικά γίνεται ανά δύο μήνες.

Τέλος το Eurogroup θα διεξαγάγει συζήτηση σχετικά με τη δυναμική των μισθών ως μέσω μακροοικονομικής προσαρμογής στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Η συζήτηση θα βασιστεί σε ένα σημείωμα της Κομισιόν και μια παρουσίαση από τον καθηγητή Tito Boeri, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Ιταλίας.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top