Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άσυλο – Τι αλλάζει στην άδεια διαμονής

Σε ποιες περιοχές θα δοθεί αποζημίωση για ζημιές σε περιουσίες από πράξεις προσφύγων και μεταναστών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για άσυλο και άδεια διαμονής

Κατατέθηκε στη Bουλή το νομοσχέδιο με το οποίο ορίζονται θέματα ασύλου και άλλες διατάξεις.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ρυθμίζονται:

•   Σύμφωνα με το άρθρο 7 μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια ή στην περιοχή που τους ορίζεται με κανονιστικού χαρακτήρα απόφαση του διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου.

 •   Η αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων για ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους από πράξεις προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές των δήμων Χίου και Λέσβου .

•   Επαναδιατυπώνονται οι διατάξεις με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα χορήγησης και ανανέωση της άδειας διαμονής πολιτών τρίτης χώρας στην Ελλάδα για επενδυτική δραστηριότητα και ως ιδιοκτήτες ακινήτων στις περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης χορήγησης δελτίο διαμονής η διατήρησης του δικαιώματος διαμονή σε πολίτες τρίτων χωρών μελών οικογένειας έλληνα πολίτη.

•   Καθορίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με την χορήγηση και ανανέωση άδειας διαμονής στους προαναφερόμενους πολίτες για εξαιρετικούς λόγους και για λόγους ανθρωπιστικής φύσης ή άλλους λόγους.

•   Παρέχεται η δυνατότητα στο συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης να χορηγεί μία και μοναδική φορά κατ’ εξαίρεσή άδεια διαμονής διάρκειας τριών ετών αντί δύο που προβλέπεται σήμερα σε πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα για επτά τουλάχιστον συνεχή χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top