Επανακαθορίζονται τα μερίσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις – Δείτε τα νέα ποσά (πίνακες)

Η παγίδα που μπορεί να φέρει μελλοντικές μειώσεις

Επανακαθορίζονται τα μερίσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Άμυνας, επανακαθορίζονται τα ποσά των μερισμάτων βάσει των νέων μισθολογικών κλιμακίων στα οποία εντάχθηκαν από 1ης/1/2017 οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Η τροπολογία κατατέθηκε την Τρίτη, αλλά αποσύρθηκε και πρόκειται να επανακατατεθεί λόγω ενστάσεων βουλευτών επειδή «έμειναν απέξω» τα μερίσματα (επικούρηση) των αστυνομικών και των ειδικών φρουρών από το ΤΕΑΠΑΣΑ.

Στην τροπολογία του υπουργείου Άμυνας υπάρχει και μια μεγάλη παγίδα που ανοίγει το παράθυρο για περαιτέρω μειώσεις στα μερίσματα των ενστόλων, καθώς προβλέπεται ότι με υπουργική απόφαση θα ανακαθορίζεται ο αριθμός των μεριδίων για όλους τους δικαιούχους, παλαιούς και νέους. Ήδη, τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των ποσών μερίσματος μετά το 2013.

Αν τα Ταμεία δεν έχουν, δηλαδή, επαρκείς πόρους, τότε θα μπορούν να εισηγούνται στον εκάστοτε υπουργό Άμυνας να μειώσει τον αριθμό μεριδίων (από το μερίδια και το μισθολογικό κλιμάκιο προκύπτει το εκάστοτε ποσό). Αν υπάρχουν πόροι, θα μπορούν να εισηγούνται αύξηση μεριδίων.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες με τα νέα ποσά:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top