Καμμένος: Όποιοι βάζουν σημαίες, θα πρέπει να τις υπερασπίζονται

«Να μη φοβάται η ελληνική οικογένεια»

Με σκληρά λόγια μίλησε για τους τρεις νεαρούς που ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάγος» ο Πάνος Καμμένος.
 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής είπε πως όποιος υψώνει μια σημαία, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορεί ο ίδιος ή οι Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να την υπερασπιστούν.
 
Τα βασικά σημεία των όσων είπε ο κ. Καμμένος:
 
- Για τη δήλωση «ακήρυχτος πόλεμος» του Φώτη Κουβέλη: Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας την είπε μετά την κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε εν ώρα υπηρεσίας υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία της χώρας. Ένας ήρωας σε ένα ακήρυχτο πόλεμο, εν καιρώ ειρήνης. Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο αναφέρθηκε ο κ. Κουβέλης.
 
- Ο ψυχολογικός πόλεμος, ο υβριδικός αυτός πόλεμος, δεν πρέπει να κάνει τους έλληνες να φοβηθούν. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτε η ελληνική οικογένεια. Προχωράμε σε τουριστική περίοδο σε μία ασφαλή χώρα που δεν κινδυνεύει κανείς: ούτε πολίτες, ούτε τουρίστες.
 
- Εκείνος που παίρνει μία σημαία στην πλάτη και πάει να τη βάλει θα πρέπει να την υπερασπιστεί. Ή πρέπει να έρθει στο στρατό και να πει εγώ αποφάσισα να βάλω με δύο φίλους μου μια σημαία εκεί. Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να την υπερασπιστείτε. Να τους δώσουμε και δύο G3 να τα υπερασπιστούν ως εθνοφυλακή.
 
- Όταν κάποιος παίρνει την σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος.
 
- Τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται τους είχα αναφέρει από την αρχή ως ομήρους. Μακάρι να είχα διαψευστεί. Έψαχναν να βρουν διακινητές την ώρα που συνελήφθησαν. Είναι διεθνές θέμα, θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top