Το παρασκήνιο της επικοινωνίας Τσίπρα - Γιλντιρίμ

Ποιο νέο ζήτημα έβαλε ο Γιλντιρίμ στο τραπέζι και η κινητικότητα για τους συλληφθέντες στρατιωτικούς

Στο πλούσιο παρασκήνιο από την τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρθηκε ο πολιτικός συντάκτης Πέτρος Μποτσαράκος στην απευθείας σύνδεση με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Με αφορμή τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Έλληνα Σμηναγού στο Αιγαίο, ο κ. Γιλντιρίμ ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι η δικαστική διαδικασία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακή της Τουρκίας ολοκληρώνεται σύντομα  και δεν  θα αργήσουν να υπάρξουν νεότερα.  Δεσμεύθηκε μάλιστα να υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ τους και να κρατά ενήμερο τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Για την κινητικότητα που υπάρχει στην υπόθεσή τους ενημερώθηκαν οι δύο στρατιωτικοί από τους γονείς τους,  οι οποίοι τους επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου σήμερα  το μεσημέρι στις φυλακές της Αδριανούπολης.  

Η συνάντηση έγινε πίσω από το γνωστό τζάμι που χωρίζει επισκέπτες και κρατούμενους και για μία ώρα η κάθε οικογένεια ενημέρωσε τα παιδιά της για το κλίμα που υπάρχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το ηθικό τους μάλιστα, όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος του Star Λευκή Γεωργάκη,  είναι ακμαίο.       

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Γιλντιρίμ-Τσίπρα έγινε αναφορά και στην εξάρθρωση του δικτύου των γκιουλενιστών στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι υπάρχει αύξηση της εισόδου Τούρκων πολιτών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Star και του δημοσιογράφου του Γιάννη Ευσταθίου,  περισσότεροι  από 1.000 Τούρκοι έχουν εισέλθει στην Ελλάδα μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο και από την περίοδο του πραξικοπήματος είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας 2.100 Τούρκοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top