Εμφύλιος για τον… εμφύλιο στη ΝΔ και επίθεση σε Μπακογιάννη

Κριτική στον περιφερειάρχη επειδή εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του καπετάν Ερμή του ΕΛΑΣ

Εμφύλιος για τον εμφύλιο σε ΝΔ και επίθεση σε Μπακογιάννη

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στη ΝΔ με αφορμή ανάρτηση  του Κώστα Μπακογιάννη που χαρακτήρισε «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Πριόβολο που πέθανε πρόσφατα  και ήταν γνωστός σαν  «καπετάν Ερμής» του Ε.Λ.Α.Σ.  

«Ο Καπετάν Ερμής έζησε 100 χρόνια και πολλές ζωές. Σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας. Σύμβολο για την πίστη στις ιδέες και το όραμα του καθένα μας. Ο Βασίλης Πριόβολος αφήνει πίσω του διδάγματα αγώνα για τον αδύναμο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο και τον ξεχασμένο. Για τη Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και την Ενότητα που τόσο έχουμε ανάγκη. Φέτος δεν τις πρόλαβες τις Κορυσχάδες αγαπημένε Καπετάνιε. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί και δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ» έγραψε στην ανάρτησή του στο facebook που προκάλεσε αντιδράσεις ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Αρκετά στελέχη της ΝΔ (όχι κορυφαία πάντως) που πρόσκεινται κυρίως στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατηγόρησαν τον κ. Μπακογιάννη ούτε λίγο ούτε πολύ σαν «κρυφοκομμουνιστή»! .

Λόγω της έντασης των εναντίον του αναρτήσεων ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε νέα ανάρτηση στο  facebook  στην οποία έγραψε:

«Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Εθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να 'μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα».

Χαρακτηριστικό της έντασης της αντιπαράθεσης είναι ότι επιθέσεις δέχτηκαν στα social media και στελέχη της ΝΔ που υπερασπίστηκαν τον κ. Μπακογιάννη. Μεταξύ αυτών το  μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στον οποίο άσκησε έντονη κριτική η προσκείμενη στον Αντώνη Σαμαρά και πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής  Μαρία Γιαλαμά, όπως και οι εκφράσεις του τύπου «ληστοσυμμορίτες».  

Το παράδοξο πάντως είναι ότι η κριτική στα συλλυπητήρια για τον Βασίλη Πριόβολο, ο οποίος πέθανε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος  Αλλαγής,  προέρχεται από στελέχη και οπαδούς προσκείμενους στον  Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως πρόσφατα τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ!      

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top