Ηλεκτρισμένο το κλίμα: Τουρκική πρόκληση και στη Στρογγύλη!

Προβληματισμός στο Μαξίμου - Κριτική από ΝΔ

Μία ημέρα μετά το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από τη Ρω, έρχεται ένα προκλητικό δημοσίευμα στον τουρκικό τύπο να βαρύνει ακόμα το κλίμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ δημοσιεύει άρθρο με τίτλο "Αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο" και ο αρθρογράφος διερευνά το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΓΕΕΘΑ

Συν τοις άλλοις ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την επιθεώρηση σε ναύσταθμο είπε:

«Η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».  

Μάλιστα η εφημερίδα Εστία γράφει σήμερα ότι είχαμε κι άλλο προκλητικό περιστατικό στη νήσο Στρογγύλη πριν από μερικές ημέρες όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και έδεσε για 2 ώρες! Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο νησί που βρίσκεται ανατολικά του Καστελόριζου υπάρχει ελληνικό φυλάκιο του Στρατού Ξηράς.  

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τη συνεχή προκλητικότητα από την πλευρά της Άγκυρας.

Η ελληνική κυβέρνηση «παρακολουθεί την κατάσταση με απόλυτη εγρήγορση και προβληματισμό για την προκλητικότητα της γείτονος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7».

Στο εσωτερικό η αντιπολίτευση ζητά επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό στη Ρω για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας είπε ότι αντιδράσαμε με… «μαγκιά»! «Η χώρα απάντησε με ''μαγκιά'' στους Τούρκους. Διαχειριστήκαμε το περιστατικό με επιτυχία. Τα προειδοποιητικά πυρά ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου. Κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε ούτε να μην απαντάμε, ούτε να μην αντιδρούμε, ούτε να υποχωρούμε. Είναι ένα γεγονός που τελείωσε. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και έχετε κολλήσει στην επίσημη ενημέρωση» ισχυρίσθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Σκάι.

«Πέρασε πάνω από μία ημέρα από το περιστατικό στη Ρω και επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει, είτε από το ΥΠΕΘΑ, είτε από το Μέγαρο Μαξίμου, παρά μόνο διαρροές», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε  ότι «η πολιτική των διαρροών είναι ανεύθυνη πολιτική».

«Σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις προκλήσεις από την Τουρκία, δεν χωρούν δύο γραμμές» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, όσον αφορά τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των πρόσφατων περιστατικών από το Μέγαρο Μαξίμου και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  

OI ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την ίδια ώρα  σε έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ οι μισοί Έλληνες (συγκεκριμένα το 50,5%)  θεωρούν ότι αποτελεί απειλή για την χώρα μας η Τουρκία,  ενώ αντίστοιχα το 4,5% θεωρεί απειλή την Γερμανία και το 2,5% τα Σκόπια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top