Ξεκινά ο ανήφορος για την έξοδο από τα μνημόνια

Ποιες είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες

Ξεκινά ο ανήφορος για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς μέσα στις εβδομάδες που έρχονται θα κριθεί το στοίχημα της εξόδου από τα Μνημόνια και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, υπάρχουν καλά αλλά και… κακά νέα για το χρέος και την οικονομία. 

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν σχέδια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με γαλλικό «άρωμα»,  που οδήγησαν σε πτώση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.     

Τα κακά νέα είναι ότι ο διάδοχος του Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζητά  αυστηρότερη εποπτεία της ελληνικής οικονομίας και της  επιτάχυνσης της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Επόμενοι κρίσιμοι «σταθμοί» πάντως για την ελληνική οικονομία είναι η σύνοδος του ΔΝΤ  στις  17-22/4 (με την Αθήνα να αναζητά «αντίδοτο» στις περικοπές των συντάξεων   και στις 27/4 η συνεδρίαση  του Eurogroup, στην οποία θα συζητηθεί και το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top