Επιστροφή στα παλιά λημέρια του…. ΚΚΕ για τον Κοτζιά

Ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών στα κόμματα για τις εξελίξεις με Σκόπια- Άγκυρα - Τίρανα

Μετά από 29 χρόνια, όπως ο ίδιος άλλωστε σχολίασε,  πέρασε την πόρτα στο «Σπίτι του Λαού»  στον Περισσό για να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε επίσης:   Ξεκινά τις επαφές με τους αρχηγούς για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς

Μια συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης από πλευράς ΚΚΕ ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ και ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος,  που διήρκεσε σχεδόν μιάμιση ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.  Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τις ηγεσίες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε τον Νίκο Κοτζιά για τις θέσεις του Κόμματος, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στις 6 το απόγευμα ο Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Αύριο θα ενημερώσει το μεσημέρι τη Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα τον Βασίλη Λεβέντη, ενώ μετά την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντηθεί με το Νίκο Κοτζιά, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η ενημέρωση του Υπουργού Εξωτερικών έρχεται μετά την τριμερή συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Βιέννη, με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν ξανά αμέσως μετά το Πάσχα,  χωρίς να αποκλειεται  αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει περιθώριο προόδου στις συζητήσεις, να δρομολογηθούν  επαφές και σε υψηλότερο επίπεδο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top