Χαμόγελα αλλά και διαφωνίες στη Βιέννη για το Σκοπιανό

Ο αισιόδοξος, ο συγκρατημένος και ο ενδιάμεσος!

Στο εντελώς διαφορετικό κλίμα μεταξύ των  δηλώσεων όσων συμμετείχαν στη συνάντηση της Βιέννης αναφέρθηκε  η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως σχολίασε, πολύ αισιόδοξος ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα».

Πολύ συγκρατημένος  ήταν ο υπουργός  Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος μίλησε για «σχετική πρόοδο» και τόνισε ότι «όσο προχωράμε συναντάμε πιο δύσκολα θέματα».

Κάπου στη μέση ήταν ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς,  ο οποίος αναφέρθηκε σε «μεγάλη βελτίωση αλλά και δυσκολίες».

Όσον αφορά την αποτίμηση του τι έγινε σήμερα στη Βιέννη, επισήμανε  η Κ. Μακρή:

1. Για πρώτη φορά μπήκαν στο χαρτί τα σημεία σύγκλισης: Ακρωνύμια, εμπορικά σήματα κλπ. καθώς στα δευτερεύοντα «τα βρίσκουμε».

2. Μπήκε στα βαθειά η διαπραγμάτευση και  άρχισε ένα μεγάλο παζάρι. «Κάντε έστω και περιορισμένες αλλαγες στο Σύνταγμα», είπαμε εμείς,  να δώσομε  δυο λέξεις και στα αγγλικά το όνομα,  όχι μια λέξη και αμετάφραστο δηλαδή ζήτησαν τα Σκόπια.  

Κατέληξε η σχολιάστρια του Star:   

«Δεν ειναι σίγουρο πως θα προχωρήσει . Αλλά αν φανεί ότι υπάρχει φως,  θα ξανασυναντηθούν οι δυο υπουργοί και μετά θα πάρουν το λόγο οι  δυο πρωθυπουργοί  με συνάντηση Τσίπρα - Ζόφε, μέσα στον Απρίλιο».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top