Παρενέργειες ΠΑΟΚ: Με δρακόντεια μέτρα ο Τσίπρας στη συμπρωτεύουσα - Στο Μοσχάτο συνεδρίασε η Διοικούσα Θεσσαλονίκης της ΝΔ!

Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και η πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου

Παρενέργειες... ΠΑΟΚ για Τσίπρα αλλά και για ΝΔ

Εμφανείς είναι πλέον οι παρενέργειες  και στα δύο μεγάλα κόμματα με επίκεντρο τον… ΠΑΟΚ, λόγω της αναταραχής στο ποδόσφαιρο.

 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται μάλιστα να καθόρισε το πρόγραμμά του για την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη υπό το πρίσμα και με την… «ευχή»  να μην έχει εκδοθεί ακόμη η πειθαρχική απόφαση εις βάρος του  «Δικεφάλου του Βορρά»!  

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι όσοι πίστευαν ότι η κυβέρνηση διατύπωσε εγκαίρως την ευγενική παράκληση να μην εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση πριν αναχωρήσει ο πρωθυπουργός για την Αθήνα και –ω του θαύματος! -  η απόφαση εκδόθηκε μετά την επιστροφή του.

Από την άλλη πλευρά  ο δηλωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είδε να ξεσπάει στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον ίδιο στον Πειραιά το μένος όχι πολιτικών αντιπάλων ή διαμαρτυρόμενων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά οπαδών του… Ολυμπιακού.

Μεγάλο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζει και η ΝΔ, στην οποία φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ καταλογίζουν μεροληπτική αντιμετώπιση εις βάρος της ομάδας τους,  λόγω και των ανακοινώσεων του κόμματος, έστω και για άλλα ζητήματα,  κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ  Ιβάν Σαββίδη (αν και η διαγραφή της Έλλης Παπαγγελή για την απαράδεκτη ανάρτησή της βοήθησε στο να αμβλυνθεί αυτή η εντύπωση).  Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί της ΝΔ ήταν και είναι γνωστοί και για τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις υπέρ του ΠΑΟΚ  (με χαρακτηριστική περίπτωση τον «ήρωα» πολλών οπαδών της και ευρωβουλευτή σήμερα της ΝΔ Θόδωρο Ζαγοράκη) και πλέον αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι πρόβλημα.        

Χαρακτηριστικό είναι ότι -  όπως πληροφορήθηκε έγκυρα και αποκαλύπτει το star.gr -  η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ πραγματοποιήθηκε  χθες το μεσημέρι για πρώτη φορά από την ίδρυση του κόμματος εκτός της πόλης και μάλιστα στα κεντρικά γραφεία του στο...  Μοσχάτο!   Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στο ότι  μόλις πριν λίγες ημέρες αναβλήθηκαν αναγκαστικά οι ομιλίες του Άδωνη Γεωργιάδη στη Θεσσαλονίκη.

Είτε πρόκειται για ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής πάντως είτε για πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου, σίγουρα δεν πρόκειται για ευχάριστες καταστάσεις για κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Και επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς και είναι ανοιχτά ευαίσθητα ζητήματα στη Μακεδονία και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα,  μάλλον χρειάζεται τεράστια προσοχή από όλους…         

   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top