Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη: Δεν κάνουμε πίσω - Δέσμευσή μας η κάθαρση και η δικαιοσύνη

Τι ανέφερε για τις αντιρρήσεις του… Αποστόλη (Τζιτζικώστα) για το Σκοπιανό

«Η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις διεργασίες για την ελάφρυνση του χρέους, θα ανοίξουν τον δρόμο για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Διανύσαμε αυτόν τον δρόμο φροντίζοντας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους πιο ευάλωτους με μέτρα αλληλεγγύης κοινωνικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.    

«Ο δρόμος από εδώ και πέρα ανοίγει. Το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017 και το 2019 ακόμα καλύτερο από το 2018. Σε επίπεδα ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και αξιοπιστίας της οικονομίας και της χώρας» ισχυρίσθηκε ο κ. Τσίπρας. 

«Δεν έχει σημασία να ευημερούν οι αριθμοί αλλά πρέπει να ευημερούν και οι άνθρωποι» πρόσθεσε  μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πρόσφατες θέσεις του κατά των αλλαγών της κυβέρνησης στο Δημόσιο και για την ιδιωτική ασφάλιση.  

       

Όσον αφορά τα ζητήματα της επικαιρότητας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η διαφθορά είναι από τις βασικές αιτίες που φτάσαμε έως εδώ και ότι «αποτελεί βασική μας δέσμευση η κάθαρση και η  δικαιοσύνη. Είναι δέσμευση και λαϊκή εντολή  και επιταγή»  

« Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα κάνουμε πίσω όσες απειλές και να δεχθούμε. Όλες οι υποθέσεις θα ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη για όλους, όσους ψηλά κι αν βρίσκονται Όλες οι υποθέσεις θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, για όλους ανεξαιρέτως, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται»  τόνισε ο κ. Τσίπρας  για το ίδιο ζήτημα.    

Για το ζήτημα της διαφοράς με την ΠΓΔΜ για την ονομασία,  ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η Κεντρική Μακεδονία μόνο οφέλη μπορεί να έχει από  την επίλυση της διαφοράς μας με τους βόρειους γείτονές μας», ενώ σχολίασε σχετικά με τις αντιρρήσεις που εξέφρασε για τους χειρισμούς στο ίδιο ζήτημα  προηγουμένως ο περιφερειάρχης  Απόστολος Τζιτζικώστας  ότι «οι θέσεις  του Αποστόλη μας πηγαίνουν πίσω  και από τις θέσεις που είχαν διαμορφωθεί στο Βουκουρέστι». Διευκρίνισε πάντως ότι η κυβέρνηση «δεν πηγαίνει στη διαπραγμάτευση για να πετύχει μία οποιαδήποτε λύση».     

Για το Σκοπιανό επίσης ανέφερε: «Θέλουμε μια λύση που θ'αντέξει στο χρόνο.Γι'αυτό βάλαμε ως προϋπόθεση κ ην αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος.Γιατί εμείς στα κρίσιμα εθνικά θέματα δε κινούμαστε με κριτήριο το πολιτικό κόστος αλλά με κριτήριο το εθνικό όφελος».

Όσον αφορά την «Ελληνικός Χρυσός» ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων για το σύνολο της εξόρυξης.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top