Με τον εφιάλτη της ανεργίας ζουν πλέον οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ

Αρκετοί θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Στον δρόμο κατέβηκαν οι συμβασιούχοι καθαριότητας των δήμων όλης της χώρας καθώς αρκετοί εξ αυτών μέχρι το τέλος της εβδομάδας χάνουν τη δουλειά τους.

«Εγώ δεν μπορούσα ούτε αίτηση να κάνω, επειδή δεν έχω τελειώσει το Γυμνάσιο. Είμαστε έξι αδέρφια, τα πιο πολλά είναι άνεργα και βοηθάω τη μητέρα μου και τα αδέρφια μου. Και τώρα την Παρασκευή, αν δεν αλλάξει κάτι, μένουμε άνεργοι και εμείς»  δηλώνει η Ευαγγελία Γιασημάκη, συμβασιούχος του Δήμου Κορυδαλλού στην κάμερα του Star  και στο ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά.    

Η ίδια, μετά από ένα διάλλειμα στην ανεργία έρχεται πάλι αντιμέτωπη με τον εφιάλτη. Δουλεύει στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κορυδαλλού για τα προς το ζην, αλλά με ημερομηνία λήξης:  Στο τέλος του μήνα…  

«Έτσι και αλλιώς υπάρχει θέση για όλους. Και για εμάς και για τους άνεργους» δηλώνει η καθαρίστρια Βασιλική  Αντωνάτου, ενώ η Χριστίνα Στεφανοπούλου, συμβασιούχος του  Δήμου Κορυδαλλού, επισημαίνει:

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ να μην μπουν οι άνεργο. Και εμείς και οι άνεργοι να δουλέψουμε. Απλά μια ανακύκλωση της ανεργίας κάνουν αυτή τη στιγμή και βγαίνουμε εμείς στην ανεργία».

Σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ 8.166 συμβασιούχων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

«Δουλεύουμε 2,5 χρόνια. Καλούμαστε να απολυθούμε σήμερα γιατί οι προκηρύξεις ήταν άλλα αντί άλλων. Βγάλανε εκτός αυτούς που δεν είχαν απολυτήριο Γυμνασίου» τονίζει η καθαρίστρια Όλγα Καραλή.  

Η Σουλτάνα Παπαδοπούλου. εργαζόμενη σε υπηρεσία Νεκροταφείου, δηλώνει ότι αμείβεται με  696 ευρώ, με τα οποία ζουν τρία άτομα και τα οποία τώρα κινδυνεύει να τα χάσει.   

Αλλά και η συμβασιούχος  του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Σπυρίδου δηλώνει:   «Μέχρι τις 10 του μηνός έχουν τελειώσει τα χρήματα και κάνουμε αμάν να βγάλουμε το μήνα. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα . Μπαίνουν δυο μισθοί στο σπίτι και δεν βγαίνουμε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top