Άνθρακες ο θησαυρός με τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ

Γιατί δεν μπορεί να ελπίζει το Δημόσιο σε είσπραξη σημαντικών ποσών

Ο Βάλτερ Μπόργιανς, ο οποίος είχε δώσει τα ονόματα καταθετών της περίφημης λίστας που έχει το όνομά του, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της ελληνικής κυβέρνησης.  Όπως εξήγησε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η σημερινή κυβέρνηση «είχε σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη για το συγκεκριμένο ζήτημα, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά δυστυχώς ούτε και αυτή τα κατάφερε».

Όπως υπενθύμισε η σχολιάστρια του Star, o Μπόργιανς έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση το Νοέμβριο του 2015 10.000 δεδομένα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία. Σήμερα αποκάλυψε ότι οι καταθέσεις στο σύνολο ήταν 6 δισ. ευρώ, κάποια από αυτά «μαύρα» αλλά και κάποια νόμιμα χρήματα.

Πρόσθεσε η Κ. Μακρή: «Πόσα εισπράχθηκαν από την Ελλάδα; Μόλις 16,8 εκ. ευρώ, ενώ στη Ρηνανία-Βεστφαλία που ήταν ο ίδιος υπουργός Οικονομικών, μπήκαν στα ταμεία 7 δισ. ευρώ!».

Η σχολιάστρια του Star ανέφερε ότι εξίσου απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρντ. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν 323 εκ. ευρώ. Ακόμη λιγότερα αυτά που εισπράχθηκαν και τα οποία έφτασαν στα…  44 εκ. ευρώ.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή: «Δυστυχώς αρχίζουν και οι παραγραφές, οπότε δεν έχουμε να ελπίζουμε σε πολλά και ότι στο άμεσο μέλλον θα εισπραχθούν χρήματα. Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία».                       

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top