Παπαδημούλης: Οι συλληφθέντες στρατιωτικοί φύλαγαν και ευρωπαϊκά σύνορα

«Η θερμοκρασία προς την ηγεσία Ερντογάν είναι στις Βρυξέλλες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν»

Παπαδημούλης: Οι στρατιωτικοί φύλαγαν και σύνορα της Ε.Ε

 «Τα ελληνοτουρκικά είναι και ευρωτουρκικά σύνορα. Επομένως, όσοι φυλάσσουν τα ελληνικά σύνορα, όπως οι δυο στρατιωτικοί μας που έκαναν περιπολία εκεί, φυλάσσουν και τα ευρωπαϊκά σύνορα» δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σ ταθμό «Alpha 989».

Για τους  Έλληνες στρατιωτικούς που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία ανέφερε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα, με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα, με σταθερότητα, έχει καταφέρει και στο θέμα των δυο στρατιωτικών και στο θέμα των δικαίων μας στο Αιγαίο, αλλά και στα θέματα των δικαίων μας στην Κύπρο, να εδραιώσει και να ενισχύσει τα διεθνή μας ερείσματα».

«Μόνο ένας ανόητος ή κάποιος που βάζει το στενό μικροπολιτικό συμφέρον του πάνω από το πατριωτικό, εθνικό συμφέρον, μπορεί να παίζει παιχνίδια γύρω από τα εθνικά θέματα» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, προέβλεψε ότι  δεν θα είναι εύκολη συνάντηση και ότι ο  ίδιος δεν περιμένει κάτι θεαματικό.

«Η θερμοκρασία προς την ηγεσία Ερντογάν, είναι στις Βρυξέλλες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, παρότι έχει μπει η άνοιξη» τόνισε χαρακτηριστικά αλλά συμπλήρωσε ότι  «ούτε η Αθήνα, ούτε η Λευκωσία, ούτε οι Βρυξέλλες επιθυμούν μια οριστική και πλήρη ρήξη με την Άγκυρα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top