Σκληρή κόντρα Γεροβασίλη-ΝΔ για προσλήψεις στο Δημόσιο

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την υπουργό για προσλήψεις «ημετέρων»

Κόντρα Γεροβασίλη-ΝΔ για προσλήψεις στο Δημόσιο

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε με αφορμή τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Η ΝΔ, δια του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Γεωργαντά καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις προσλήψεις στο Δημόσιο κομματικών της φίλων (με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, μοριοδοτήσεις ή ως μετακλητούς).

Παράλληλα, καταγγέλλει πως μεθοδεύει την άλωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και πως φέρνει στα μέτρα της το νόμο για αξιοκρατική επιλογή διευθυντών και προϊσταμένων στο Δημόσιο (έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από 1/1/2018) ώστε να τοποθετηθούν μόνο «δικά της παιδιά». 

Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντώντας καταγγέλλει τη ΝΔ για χυδαιότητα, εμπάθεια και προσβολή διεθνώς της αξιοπιστίας της χώρας.

Δηλώνει, δε, πως με το νόμο για την αξιοκρατική επιλογή της ιεραρχίας στο Δημόσιο «για πρώτη φορά αποκομματικοποείται το κράτος».

Ο κ. Γεωργαντάς επανήλθε με σκληρή δήλωση, τονίζοντας πως «τα ψέματα της υπουργού δεν έχουν τελειωμό».

«Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει, όπως οφείλει, όλες τις πρακτικές της Κυβέρνησης που στοχεύουν στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από κομματικούς φίλους και στελέχη. Η κυρία Γεροβασίλη, θέλοντας να αποκρύψει τους πραγματικούς πελατειακούς σκοπούς της Κυβέρνησης, αρνείται επίμονα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματά μας» τόνισε, μεταξύ άλλων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top