Ψηφίστηκε ο νέος ΚΟΚ - Ποιά τα πρόστιμα

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Κατά ψήφισε η ΝΔ

Ψηφίστηκε ο νέος ΚΟΚ - Ποιά τα πρόστιμα

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο σχετικά με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και Μεταφορών. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κατά η ΝΔ, ΠΑΡΩΝ η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, η ΧΑ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Το άρθρο 12, που αφορά στην ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση μεταφοράς επιβατών με οχήματα Επαγγελματικής Δημοσίας Χρήσεως (τύπου TaxiBeat) ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και την ΧΑ. Καταψήφισαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΠΟΤΑΜΙ, ενώ η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ ψήφισαν παρών.

Πήγε να πιαστεί στα χέρια με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Λαγός στη Βουλή!

Με 169 θετικές ψήφους, 51 όχι και 4 παρών ψηφίστηκαν τα άρθρα 13, 20 και 21 που αφορούν την ηλεκτρονική ή τηλεφωνική διαμεσολάβηση για την ενοικίαση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων (τύπου Uber) καθώς και τους χρόνους μισθώσεώς τους. Τη διάταξη ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ της ΔΗΣΥ του ΚΚΕ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και της ΧΑ. Καταψήφισε η ΝΔ ενώ παρών ψήφισε η Ένωση Κεντρώων. ΟΙ διατάξεις αυτές ψηφίσθηκαν με 169 θετικές ψήφους, 51 κατά και 4 παρών.

Στο νομοσχέδιο, ενσωματώθηκε επίσης ως άρθρο, η ρύθμιση που αφορά στην επιβολή προστίμων για παραβίαση του ΚΟΚ. Τα τρία κλιμάκια προστίμων που επιβάλλονται συμπεριλήφθηκαν στο σώμα του νομοσχεδίου.

Αυτά είναι τα πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα με τον νέο ΚΟΚ του Σπίρτζη

Σύμφωνα με τη διάταξη, τα πρόστιμα παραμένουν σταθερά για παραβάτες με εισοδήματα μέχρι τις 50.000 ευρώ, διπλασιάζονται για εισοδήματα μέχρι 100.000 ευρώ και τριπλασιάζονται για παραβάτες με μεγαλύτερα εισοδήματα. Η ίδια πρόβλεψη ισχύει και για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους Δήμους (αναλόγως με τον πληθυσμό τους) στην περίπτωση που μετά από ένα έτος από την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή το μέτρο για τις πιάτσες.

Η Ν.Δ. ωστόσο επέμεινε ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική καθώς επιβάλλει διαφορετικά πρόστιμα για το ίδιο αδίκημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top