Μηνύματα προς την Άγκυρα και από Μητσοτάκη-Γεννηματά

Τι δήλωσαν από τις Βρυξέλλες

Τη στάση της Άγκυρας επέκριναν από τις  Βρυξέλλες όπου βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος  τόνισε  ότι «επιβάλλεται η απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών" κατά την σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ,  αλλά και η Φώφη Γεννηματά.

Στη παρέμβασή της στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών  η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην επιθετικότητα της Τουρκίας λέγοντας ότι ξεπερνά πλέον κάθε όριο, δημιουργώντας κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Πέρα από τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις επιθετικές ενέργειες στα Ίμια, συνέλαβε και φυλάκισε δύο έλληνες αξιωματικούς που έκαναν περιπολία στα ελληνοτουρκικά σύνορα για ασήμαντο λόγο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) οφείλει να παρέμβει. Δεν μπορεί να είναι ουδέτερη σε αυτές τις συμπεριφορές. Είναι αναγκαίο να τεθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής. Ζητώ στη Διάσκεψη Κορυφής στη Βάρνα, η Ε.Ε. να ζητήσει από τον Ερντογάν ρητές δεσμεύσεις για το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών καλής γειτονίας και την επιστροφή των στρατιωτικών», τόνισε η κ. Γεννηματά.  

Την στάση της Άγκυρας επέκριναν επίσης με δηλώσεις τους από την Αθήνα ο Γ. Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θειοδωράκης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top