Δωρεά με κοινωνικό όφελος από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δομών υγείας σε όλη τη χώρα

Τα 250 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό κράτος, την οποία υπέγραψε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. Τα χρήματα θα κατευθύνουν για την ενίσχυση των δομών υγείας σε όλη την χώρα.

«Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πέρα από πράξη κοινωνικής ευθύνης είναι τολμώ να πω και μια μεγάλη επένδυση , διαφορετική από τις άλλες που η ανταμοιβή της δεν είναι το κέρδος με όρους αγοράς αυστηρά, αλλά η ανταμοιβή της είναι το κοινωνικό όφελος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκατομμύρια πολίτες θα ωφεληθούν από την γενναιόδωρη προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς με τα χρήματα θα  κατασκευαστούν νοσοκομεία σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, θα κτιστεί νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, θα αγοραστούν δύο  ελικόπτερα για αεροδιακομιδές και θα συντηρηθούν τα υφιστάμενα, ενώ έχουν ήδη διατεθεί σε όλη την χώρα 143 ασθενοφόρα και 10 γραμμικοί επιταχυντές για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

«Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όχι απλώς συνεχίζει αλλά δίνει πιο εμβληματικές διαστάσεις στην παράδοση των εθνικών μας ευεργετών. Και θυμίζει ότι αυτή η παράδοση βοήθησε τον λαό να αντιμετωπίσει σε δύσκολες στιγμές υπαρξιακές προκλήσεις για τον τόπο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος τόνισε:

«Πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε με επιτυχία και σε αυτό το εγχείρημα. Η υγεία είναι βασικό αγαθό για κάθε πολίτη και είμαστε τυχεροί και περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε για μια αποτελεσματική δημόσια υγεία για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top