Δέσμευση Χουλιαράκη: Θα εξοφληθούν πλήρως τα χρέη προς τους ιδιώτες μέχρι τον Αύγουστο

Μειώθηκαν στα 2,4 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2018

Στη δέσμευση ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου θα μηδενιστούν μέχρι το τέλος του προγράμματος, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Αναγνωρίζω ότι το θετικό πρόσημο μπροστά από το μέγεθος των ληξιπροθέσμων είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας χθες στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα.

Όπως είπε ο ίδιος, τον Σεπτέμβριο του 2015 το «στοκ» των ληξιπρόθεσμων οφειλών της γενικής κυβέρνησης ξεπερνούσε τα 5 δισ. ευρώ. 

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τον Ιανουάριο του 2018 είναι κάτω από 2,5 δισ. ευρώ. Η μεταβολή προς τη θετική κατεύθυνση είναι σημαντική. Δεσμεύομαι πως το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων θα έχει εξοφληθεί μέχρι το τέλος του προγράμματος» υπογράμμισε ο κ. Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς του ιδιώτες μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στα 2,443 δισ. ευρώ από 2,537 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2017.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top