Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έφτιαξε μια νέα γενιά ανέργων

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έφτιαξε μια νέα γενιά ανέργων

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβερνητική πολιτική και χαρακτήρισε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για «τη νέα γενιά ανέργων που δημιούργησε».

«Την τελευταία τριετία οι νέοι έχουν εξαπατηθεί. Πίστεψαν πολλοί νέοι ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πιο κοντά τους, ότι ήταν δήθεν αντικομφορμιστής. Τον πίστεψαν όταν τους είπε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, όταν τους είπε ότι ως διά μαγείας θα εξαφάνιζε την ανεργία. Και τι έκανε τελικά; Τα ακριβώς αντίθετα. Υπέγραψε δύο μνημόνια, έφτιαξε μια νέα γενιά ανέργων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος για το θέμα προς τη νεολαία της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι άδικο να σου κόβουν τα φτερά» και πως «στο πρόσωπό σας βλέπω ένα καλύτερο μέλλον γιατί οι Έλληνες μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκτόξεσυσε βέλη και κατά του Πάνου Καμμένου. «Η κυβέρνηση έφερε συνεχώς υποχωρήσεις αντί για εθνική αξιοπρέπεια. Από το όνομα των Σκοπίων, μέχρι την εντός εισαγωγικών ομηρία των δύο στρατιωτικών, και την βάζω σε εισαγωγικά, μια και έτσι την αποκαλεί ο κ. Καμμένος. Πώς να μην γυρίσουν οι νέοι την πλάτη στην πολιτική μετά από τόσες κωλοτούμπες;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με την οικονομία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε την πάγια θέση του περί μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών. «Το σχέδιό μας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας και εισφορών. Μπορούμε να μειώσουμε εφτά ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία μέσα σε εφτά χρόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε 600.000 θέσεις εργασίας. Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό των 500 ευρώ. Η οικογένεια είναι ο πυρήνας της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα την αφήσω να διαλυθεί. Δεσμεύομαι ότι το αφορολόγητο θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top