Η πώληση της ΣΕΚΑΠ σε ιαπωνικό κολοσσό ενώ μαίνεται η κόντρα στο ποδόσφαιρο

Ιβάν Σαββίδης: «Δεν φεύγω από την Ελλάδα» - "Πόλεμος Βόρειων και Νότιων" για βουλευτές

Για  5 χρόνια έμεινε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η εξαγορά της οποίας ανακοινώθηκε σήμερα από την Japan Tobacco που αποκτά έτσι μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα. Η ΣΕΚΑΠ αποτελεί μέρος μιας τεράστιας συμφωνίας - πακέτο μεταξύ του επιχειρηματία Σαββίδη  και των Γιαπωνέζων επενδυτών , που παίρνουν στην κατοχή τους την μητρική Ρωσική εταιρία Donskoy Tabac έναντι του ποσού των 1.6 δις δολαρίων

Η Japan Tobacco που δραστηριοποιείται σε 120 χώρες με 40.000 εργαζόμενους ,  με  αυτή την επιθετική κίνηση ενισχύει την πρώτη θέση που έχει στη Ρωσική αγορά , η οποία είναι η 3η μεγαλύτερη δύναμη στην κατανάλωση καπνού στον κόσμο !

ΓΝΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η JAPAN TOBACCO

Για την Ελλάδα η Japan Tobacco είναι μια γνώριμη εταιρία.  Από τη δεκαετία του 1980 παράγει μερικά από τα πιο γνωστά brands καπνού , όπως είναι τα τσιγάρα Winston, Camel, Silk Cut, ποικιλίες πούρων και πολλά ακόμη.

ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ «ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Οι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη επιμένουν πως η πώληση της ΣΕΚΑΠ δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τα ποδοσφαιρικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, άλλωστε οι διαπραγματεύσεις με τους Ιάπωνες είχαν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του "Dimera Group" αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων» δήλωσε π  Arthur Davidyan, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Την ίδια ώρα ένας-ένας ξεπηδούν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης που είτε δικαιολογούν την εισβολή στο γήπεδο του Ιβάν Σαββίδη ή επιχειρούν συνειδητά να ρίξουν την ευθύνη στο «κατεστημένο» της Αθήνας

 «Ο άνθρωπος δεν είναι πιστολέρο, ούτε απείλησε. Το Αθηνοκεντρικό σύστημα πάει να τον κάνει πιστολέρο»  δήλωσε ο Θεσσαλονικιός βουλευτής των ΑΝΕΛ  Γιώργος Λαζαρίδης.  

 «Να φύγει η ΕΠΟ από την Αθήνα. Εγώ δεν θα πω να πάει στη Θεσσαλονίκη. Να πάει στη Λάρισα» δήλωσε ο  επίσης Θεσσαλονικιός βουλευτής, αλλά της Ένωσης Κεντρώων,  Αριστείδης Φωκάς.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δηλώσεις πολιτικών από όλους τους κομματικούς χώρους για την κέντρα που ξέσπασε.   

 «Θα εκδηλώσει το Κολωνάκι μίσος εναντίον του ΠΑΟΚ και της Μακεδονίας; Αυτό δεν θα επιτραπεί» τόνισε  ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.   

 «Όχι κύριοι, δεν αποτελούν ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης την αιτία του κακού, ούτε διακυβεύεται το μέλλον της χώρας σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Ζαγοράκης.

«Μοναδικός τρόπος να υπερβούμε τέτοιες αναφορές είναι η υπέρβαση της ανισόμετρης ανάπτυξης μεταξύ Βορρά και Νότου» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top