Πλήθος βουλευτών στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Κώστα Καραμανλή

«Αν το 2009 είχαν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα που πρότεινε τότε η κυβέρνηση Καραμανλή, η χώρα θα είχε αποφύγει τα μνημόνια» τόνισαν οι ομιλητές - Νέα ενημέρωση 15-03-2018 17:29

Παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και πολλών στελεχών της ΝΔ παρουσιάσθηκε το βράδυ της Τετάρτης το βιβλίο της Σοφίας Λουκέρη ««Κώστας Καραμανλής – Το τελευταίο εμπόδιο – Στόχος τους η Ελλάδα», στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Για το βιβλίο  μίλησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής και τ. υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ   Βαγγέλης Μεϊμαράκης,ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές  Όλγα Κεφαλογιάννη,  Βασίλης Κικίλιας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Θεόδωρος Φορτσάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης,Μάξιμος Χαρακόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Βλάχος, Μαρία Αντωνίου, οι πρώην βουλευτές  Ευάγγελος Αντώναρος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μαριέττα Γιαννάκου,   Βασίλης Μιχαλολιάκος, Πάνος Παναγιωτόπουλος κ.α.

«Το 2008 τα σημάδια της κρίσης η τότε κυβέρνηση τα αντιμετώπισε. Στην κρίσιμη στιγμή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,  παρά την επίθεση επιχειρηματικών εκδοτικών συμφερόντων κράτησε υπεύθυνη στάση. Ήταν ώρα εθνικής συνεννόησης . Δυστυχώς δεν ήταν για όλους ώρα εθνικής ευθύνης. Η προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή  σκόνταψε στην άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο  οποίος αναφέρθηκε  και  στον Δεκέμβριο του 2008, ως «προσπάθεια  δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος».

Για το ίδιο  θέμα τόνισε:  «Δεν ξεχνώ τη στάση ορισμένων. Όταν εγώ ήμουν ως δήμαρχος με τα παιδιά των ΜΑΤ, η Αυγή κυκλοφορούσε με ημερολόγιο καταστροφής και με το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τίτλο, “τα όμορφα δέντρα όμορφα καίγονται”».

Ο κ.  Μακρυδημήτρης επισήμανε ότι με τον τίτλο το βιβλίο υποβάλει την ιδέα ότι ο Κώστας Καραμανλής  εξακολουθεί να συνιστά σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο και ότι βοηθά στην εθνική ανασκόπηση και αυτογνωσία. «Πήρε αποφάσεις στρατηγικής σημασίας . Δρομολόγησε ουσιαστική προγραμματική στροφή πάνω απο παραπλανητικές ταμπέλες  Αριστεράς - Δεξιάς και  κέντρου. Έστρεφε το σκάφος παράταξης στα πραγματικά προβλήματα» τόνισε και πρόσθεσε σε άλλο σημείο :  «Φαίνεται όμως ότι αυτό το είδος συνεπούς πολιτικής δεν άρεσε σε πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδας».

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ανέφερε ότι πρόκειται για βιβλίο το οποίο επιχειρεί να ρίξει φως στα κρίσιμα έτη πριν την κρίση.  «Μπορεί κάποιοι να αναρωτιούνται σε τι ωφελεί να μιλάμε για παρελθόν.  Το ζητούμενο δεν ειναι η ανάδειξη ενόχων και αθώων αλλά να σχηματιστέι  ξεκάθαρη εικόνα. Να εξετάσουμε γεγονότα και συμπεριφορές που τότε φαίνονταν άσχετα μεταξύ τους».

«Ρωτούν πολλοί γιατι δεν μιλάει ο Καραμανλής; Διαφωνώ, κάθε μέρα μιλά, αρκεί να θέλει να τον ακούσει κανείς» τόνισε ο Μανώλης Κοττάκης.  «Κανείς δεν του αναγνώρισε ότι οι στρατηγικές επιλογές του είναι ο πήχης για ηγεσίες. Στο νομό για τι  βασικό μέτοχο τότε του επιτέθηκαν όλοι, και η Ευρώπη, και η ελίτ και η αντιπολίτευση» τόνισε.

Η συγγραφέας Σοφία Λουκέρη έκανε λόγο για μια  «εκδοτική προσπάθεια που επιχειρεί  να καλύψει κενό μεταξυ πραγματικών γεγονότων και τις δήθεν ευθύνες Καραμανλή.  Ο πρώην πθ εχει δικαιωθεί με τις πράξεις του» .

Όπως συμπλήρωσε είναι «κρίμα για τον λαό  κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται στην εξουσία ή προ εξουσίας όπως σήμερα να υπάρχουν καλοστημένα “σκάνδαλα” . Και μετά απο λίγους μήνες το “σκάνδαλο” καταρρίπτεται».

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν πως αν το 2009 οι πολιτικές δυνάμεις είχαν συνεννοηθεί και είχαν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα που πρότεινε τότε η κυβέρνηση Καραμανλή, η χώρα θα είχε αποφύγει τα μνημόνια.

Φωτογραφία: ekefalonia.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top