Με τους γονείς του Κούκλατζη συναντήθηκε στην Ορεστιάδα ο Δένδιας

«Τώρα είναι η ώρα της εθνικής ενότητας, θα συζητήσουμε μετά για τις ευθύνες της κυβέρνησης»

Με τους γονείς του Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος κρατείται στην Αδριανούπολη μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητραιτώδη, συναντήθηκε στην Ορεστιάδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Θράκης της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του κόμματος, Αναστάσιο Δημοσχάκη.

Ο κ. Δένδιας τους μετέφερε τις ευχές του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τους διαβεβαίωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει ό,τι μπορεί από την πλευρά της για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στις οικογένειές τους. Ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τα όσα συζήτησε μαζί τους.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως βρέθηκε στις Καστανιές Έβρου για να ενημερωθεί για τις συνθήκες εισόδου και εξόδου προς και από την Ελλάδα και την Τουρκία: «Είναι φανερό ότι το τελευταίο επεισόδιο έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση του αριθμού των διελεύσεων στο συγκεκριμένο φυλάκιο».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ζήτησε να επισκεφθεί το Φυλάκιο 1 και εάν  εγκρίθηκε ή όχι η επίσκεψη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είπε: «Για το θέμα της έγκρισης της επίσκεψής μου στο Φυλάκιο 1 θα μου επιτρέψετε επίσης να μην αναφερθώ. Όταν τελειώσει αυτό το εξαιρετικά δυσάρεστο επεισόδιο θα κάνουμε μια συνολική συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες, για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση και για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στην αντιπολίτευση. Τώρα δεν είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα της εθνικής ενότητας».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως για τη ΝΔ η Θράκη και ο Έβρος έχουν τεράστια σπουδαιότητας και πρόσθεσε: «Ήρθα τώρα ακριβώς γιατί αισθάνομαι ότι η παρουσία μας εδώ έχει μια σημασία. Για να δείξουμε ότι παρακολουθούμε τα πράγματα και κατά το δυνατόν να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για την επίλυση του ζητήματος, αλλά και για να δείξουμε πως είμαστε δίπλα στον λαό της Θράκης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top