Βασιλειάδης: Αν θέλουν Ευρώπη, να μπουν κανόνες και να σταματήσει αυτή η αηδία

«Το πρωτάθλημα θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί – Ας γίνει και Grexit, δε μας απασχολεί»

«Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο» δηλώνει ο Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών στον απόηχο της απόφασης της κυβέρνσηης για επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

«Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη» προσθέτει ο κ. Βασιλειάδης.

Μιλώντας, εξάλλου, στον ΑΝΤ1, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως «το πρωτάθλημα θα διακοπεί όσες φορές χρειάζεται μέχρι να μπουν κανόνες».

«Πρέπει τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν αποφάσεις και να καταλήξουν σε πέντε άξονες και για την επόμενη περίοδο. Μέχρι να βρούμε λύση και θα υπάρχει ηρεμία. Όσο και να είναι. Νομίζω ότι τώρα επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA θα καταλάβουν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για GREXIT. Επειδή όλους τους ενδιαφέρουν τα χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν θέλουν Ευρώπη θα καθίσουν σοβαρά, να βάλουν πέντε κανόνες και να σταματήσει αυτή η αηδία» είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο κ. Βασιλειάδης άφησε αιχμές και για τις πολιτικές αντιδράσεις στα θέματα για το ποδόσφαιρο, ενώ αναρωτήθηκε τι παράδειγμα δίνει στους οπαδούς η στάση του κ. Σαββίδη: «Βγήκε η πρωτόδικη απόφαση για τον ΠΑΟΚ και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Θεσσαλονίκης αρχίζει και φωνάζει. Αλλάζει η απόφαση όπως αλλάζει. Δεν κάνω νομική κρίση και γυρνάνε όλα τούμπα. Όταν ο πολιτικός λειτουργεί σαν οπαδός μετά εγώ τι να περιμένω από ένα παιδάκι; Για αυτό το λόγο εμείς κατακρίναμε αυτές τις συμπεριφορές. Όταν κάνει αυτή την μπούκα ο Σαββίδης, τι να πω μετά στον πιτσιρικά που θα μπει μέσα όταν το κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος του;».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top