Δημοσκόπηση Rass: Με 10,2 μονάδες προηγείται η «Νέα Δημοκρατία» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με 10,2 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλο προβάδισμα 10,2% προηγείται η «Νέα Δημοκρατία» του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Rass για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Από τη δημοσκόπηση, η «ΝΔ» έρχεται πρώτη με 29,4% στην προτίμηση των πολιτών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,2%.

Το «Κίνημα Αλλαγής» αναδεικνύεται τρίτη δύναμη με ποσοστό 10,2%. Ακολουθούν η «Χρυσή Αυγή» με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛμε 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγει «άκυρο» ή «λευκό». Στο 14,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

 

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές).

Ακολουθούν: Σταύρος Θεοδωράκης (29,4% θετικές γνώμες και 52,2% αρνητικές), Δημήτρης Κουτσούμπας (28,5% θετικές γνώμες και 52,7% αρνητικές), Βασίλης Λεβέντης (28,2% θετικές γνώμες και 55,7% αρνητικές), Αλέξης Τσίπρας (24,7% θετικές γνώμες και 67,3% αρνητικές), Πάνος Καμμένος (16,2% θετικές γνώμες και 73,6% αρνητικές) και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (9,5% θετικές γνώμες και 82,5% αρνητικές).

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

«Αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;» ήταν το επόμενο ερώτημα που τέθηκε σε όσους συμμετείχαν στην πανελλαδική έρευνα.

Το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

Στο ερώτημα «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντούν ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών. Μόνο το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top