Κλίμα διάλυσης στην προανακριτική για τη Novartis και αποχώρηση ΚΚΕ!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και η ΝΔ

Κλίμα διάλυσης στην προανακριτική για τη Novartis

Κλίμα…  διάλυσης επικρατεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, λίγες ημέρες μετά τη συγκρότησή της, από την οποία αποχώρησε το ΚΚΕ καταγγέλλοντας «μεθοδεύσεις και παρελκυστικές πρακτικές» , ενώ ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και η ΝΔ!  

«To KKE από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι με τη στάση του δεν θα νομιμοποιούσε παιχνίδια για τη συγκρότηση και λειτουργία της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής. Η παρελκυστική τακτική, οι εκφυλιστικές διαδικασίες και λογικές δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για τη συμμετοχή του ΚΚΕ στη συγκεκριμένη διαδικασία» τόνισε  ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην επιτροπή, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κηρυχθεί  αναρμόδια η επιτροπή  και επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να κληθούν  άμεσα για  εξέταση τα 10 πολιτικά πρόσωπα που έχουν παραπεμφθεί και να προηγηθούν των μαρτύρων, ενώ επιμένουν στο αίτημα για εξέταση των προστατευμένων μαρτύρων, όπως και  ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στην προανακριτική Θεόδωρος Παπαθεοδώρου!      

«Κάνουμε ό,τι ακριβώς προβλέπει το Σύνταγμα που είναι και το μόνο που μπορεί να οδηγήσει σε μια δίκαιη κρίση» ανέφερε μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Η ειδική επιτροπή έχει ακολουθήσει έναν δρόμο ο οποίος οδηγεί, κατά την κρίση των μελών της, στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Διαλεύκανση της υπόθεσης, σημαίνει καταδίκη των όσων είναι ένοχοι και απαλλαγή όσων είναι αθώοι. Πιστεύουμε ότι η επιτροπή ακολουθεί αυτόν τον δρόμο και μάλιστα με όλες τις νομικές, συνταγματικές προϋποθέσεις, οι οποίες διασφαλίζουν ότι η κρίση της θα έχει ευστάθεια και παραγωγικότητα» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό που ενδιαφέρει την επιτροπή είναι να λάμψει το φως», αλλά για να γίνει αυτό «προϋποτίθεται να ξεκαθαρίσει η αρμοδιότητα, ώστε να δει η επιτροπή αργότερα ποιο θα είναι το όργανο που θα εξετάσει αυτά», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής της υπόθεσης στο Ειδικό Δικαστήριο.   

Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην  προανακριτική συμφώνησαν πάντως με το αίτημα της ΔΗΣΥ να προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την προσεχή Τρίτη, ο οποίος  για να διατυπώσει τις αντιρρήσεις του για τη διαδικασία.  

Στην προανακριτική  διαβιβάστηκε επιστολή του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη με το αίτημα  να λάβει γνώση του εγγράφου βάσει του οποίου υπήχθησαν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες.

 «Δεν υπάρχει χώρος αναζήτησης αρμοδιότητας από τη στιγμή που το Σύνταγμα λέει πως η Βουλή, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, έχει κάθε αρμοδιότητα» ανέφερε για  το ζήτημα της αρμοδιότητας ο εκπρόσωπος  της ΔΗΣΥ στην  προανακριτική Θ. Παπαθεοδώρου.   

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top