Στο πειθαρχικό της Βουλής παραπέμπει Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο ο Βούτσης

«Ξεπέρασαν τα σύνορα του μίσους και του διχασμού»

Στο πειθαρχικό της Βουλής (  Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας όπως ονομάζεται επισήμως) παραπέμπει με επιστολή του ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης και τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την ομιλία του χθες στη Βουλή και την επίθεσή του στους μουσουλμάνους βουλευτές , τους οποίους κάλεσε να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους.

Είχε προηγηθεί η επιστολή του κ. Βούτση   στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με την οποία ζητούσε την παραπομπή των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, για αντίστοιχο λόγο, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Πέμπτη.     

«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού» υπογραμμίζει ο κ.  Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι «δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας».  .

Η σύγκληση της Επιτροπής  Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη συμπεριφορά Μιχαλολιάκου,  Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, προσδιορίστηκε  για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.00.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top