Κόντρα κυβέρνησης- ΝΔ και για τη… Γιορτή της Γυναίκας!

Ούτε και σε αυτό δεν μπορούν να συμφωνήσουν…

Ένταση στη Βουλή ακόμα και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας:  Τσίπρας και Μητσοτάκης σε γενικές γραμμές συμφώνησαν ότι παραμένει ζητούμενο η εξάλειψη των διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ και με αφορμή τη σημερινή γιορτή.

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο με την κύρωση σύμβασης της ΕΕ για τα δικαιώματα της γυναίκας, Κοντονής και Βούλτεψη κοντραρίστηκαν όταν η βουλευτής της ΝΔ υπενθύμισε ότι ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα είχε κατηγορηθεί ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως λίγο νωρίτερα είχε μιλήσει εκτενώς για το θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, στο οποίο αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με γυναίκες εργαζόμενες σε επιχείρηση στα Άνω Λιόσια.

"1 στις 3 γυναίκες στην Ευρώπη έχει πέσει θύμα βίας" τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:  "Κάνω ειδική μνεία στη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας. Δεν θα δεχθούμε άλλα τέτοια περιστατικά"

Και οι δύο μίλησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της εκπροσώπησης των γυναικών στη Βουλή και στην Αυτοδιοίκηση.   "Προτείνεται η ποσόστωση γυναικών στα ψηφοδέλτια, να πάει από το 1/3 στο 40% του συνόλου των υποψηφίων" ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ  ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε:  "Έχουμε στόχο να αυξήσουμε τη συμμετοχή των γυναικών και στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι πρωταρχικής σημασίας ζήτημα η πρόσβαση των γυναικών σε σταθερή και μόνιμη εργασία:   "Συνδέουμε άμεσα την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην κανονικότητα με θεσμικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών και περιορισμό και εξάλειψη διακρίσεων».

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μείωση των φόρων με συμμάζεμα του κράτους. 

“Να δίνονται σωστές άδειες μητρότητας και όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς" ζήτησε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Την ίδια ώρα,  η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι σήμερα χαιρέτησε μόνο τις συναδέλφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή της στο twitter. «Σήμερα στην Βουλή και κατά την συζήτηση για τη σύμβαση της Κωνσταντινουπολης ο Πρωθυπουργός μιλώντας για την ισότητα των γυναικών   Χαιρέτισε κατεβαίνοντας μόνο τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την ισότητα πιστεύει» υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ.  

Σε διαφορετικό κλίμα Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο σκάκι σήμερα στο εντευκτήριο της Βουλής έπαιξαν έναν αγώνα με βουλευτές και υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top