Προκαλούν οι Τούρκοι σε Αιγαίο και Κύπρο: «Ούτε ο 6ος ούτε ο 66ος στόλος μπορεί να μας γονατίσει»!

Απαντούν με θράσος στην άφιξη πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο πολλαπλασιάζονται, ενώ σκληρή απάντηση στην Άγκυρα έδωσε σήμερα ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Πρώτοι εμείς θέλουμε το σεβασμό των συνόρων. Αλλά σεβασμός των συνόρων σημαίνει σεβασμός διεθνούς δικαίου που ορίζει τα σύνορα»:  Απο τη Νίσυρο ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που του είχε εξαπολύσει προσωπική επίθεση».

«Η  θάλασσα του Αιγαίου ας γίνει μια θάλασσα φιλίας. Οι προκλήσεις δεν συμβάλουν προς αυτή τη σκέψη και αυτή την πολιτική» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.  

Ο 6ος ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Οι Τούρκοι προκαλούν στο Καστελόριζο εντάσσοντάς το στην περιοχή που δέσμευσαν για άσκηση , ενώ δημιουργούν σκηνικό τρόμου στην κυπριακή ΑΟΖ εξαπολύοντας απειλές ακόμη και κατά των ΗΠΑ.  

 «Εμάς ούτε ο 6ος στόλος ούτε ο 66ος στόλος,  τίποτα δεν μπορεί να μας γονατίσει» δήλωσε ο σύμβουλος του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ!   Ο Αμερικανός πρέσβηςΤζέφρι Πάιατ, ο οποίος συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη, ανέβασε στο twitter  φωτογραφία απο την άφιξη πλοίων του 6ου στόλου που θα αποτελέσουν "ασπίδα" προστασίας για την εξόρυξη της Αμερικανικής Exxon στο οικόπεδο 10 .

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

«Ψυχραιμία» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο, «για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση».

Στο μεταξύ,  οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν «πράκτορες των Τούρκων τους μουσουλμάνους βουλευτές», με τον βουλευτή του κόμματος Παναγιώτη Ηλιόπουλο να προβαίνει σήμερα στον σχετικό ισχυρισμό, ύστερα από τη χθεσινή «έκρηξη» του Ηλία Κασιδιάρη κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top