Στη Βουλή σύντομα ο Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με ποινές για τις... μούντζες

Αυξημένα πρόστιμα για τα υψηλά εισοδήματα

 Στη Βουλή φτάνει σύντομα ο Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με αυστηρές ποινές και αυξημένα πρόστιμα για τα υψηλά εισοδήματα. Ο νέος Κώδικας ευελπιστεί να καταργήσει και τις…  μούντζες στους ελληνικούς δρόμους, αν και ορισμένοι πολίτες, όπως δηλώνουν στο ρεπορτάζ  της Βελίκας Καραβάλτσιου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εκφράζουν τις αμφιβολίες τους.       

ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Ο νέος Κώδικας αυστηροποιεί μία σειρά παραβάσεων όπως:

-Η μη χρήση ζώνης

-Η μη χρήση κράνους

- Η χρήση κινητού τηλεφώνου.

Το νέο νομοσχέδιο θα αφορά ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ

και τα ταξί. Κάποιοι οδηγοί έχουν αρχίσει ήδη τις κινητοποιήσεις, ενώ  στη χθεσινή συγκέντρωση, ένας  οδηγός της Uber προπηλακίστηκε από οδηγούς ταξί .

ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ

Οι επιβάτες είναι διχασμένοι. Πολλοί επιλέγουν παραδοσιακά το κίτρινο ταξί.. άλλοι βρίσκουν χρήσιμη την εφαρμογή uber, καθώς συχνά είναι πιο οικονομική και τους δίνει τη δυνατότητα να βαθμολογούν τους οδηγούς.

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Αν και ο Κώδικας Οδικής κυκλοφορίας αλλάζει και γίνεται πιο αυστηρός, όλοι συμφωνούν πως τίποτα δεν θα  αλλάξει στους ελληνικούς δρόμους, αν δεν αλλάξουν οι ίδιοι οι οδηγοί

«Για άλλη μια φορά αλλάζει ο Κώδικας Οδικής κυκλοφορίας. Το θέμα όμως είναι να καταλάβουν οι οδηγοί ότι ο δρόμος δεν είναι παιχνίδι. Μπορεί να γίνει επικίνδυνος για όλους εμάς αν δεν προσέξουμε, αν συνεχίσουμε να παραβιάζουμε το κόκκινο, αν βάζουμε τα παιδιά σε μη ειδικά καθίσματα. Είναι θέμα παιδείας»  δηλώνει ο Μάνος Στεφανής , αρχισυντάκτης της εκπομπής TRACTION  του Star.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

O νέος Κώδικας που αναμένεται στη Βουλή γίνεται πιο αυστηρός με τους επαγγελματίες οδηγούς,  ενώ προβλέπει αυξήσεις στα πρόστιμα λαμβάνοντας υπόψη και τα εισοδηματικά κριτήρια.  

Οι παραβάσεις θα χωρίζονται σε χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας ενώ σημασία θα έχει και συχνότητα που ένας οδηγός επαναλαμβάνει την ίδια παράβαση

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο Κωστής Χατζιδάκης για το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών. «Την  ώρα δηλαδή που το κοινωνικό έργο των αστικών συγκοινωνιών περιορίζεται, ανθίζουν οι σπατάλες και οι χαριστικές πράξεις προς φίλους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top