Σκουρλέτης: Γόνιμη σκέψη η πρόταση της ΝΔ για Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας

Θεωρεί «φιλελεύθερο ανέκδοτο» την παράταση του μνημονίου μετά τον Αύγουστο

Σκουρκλέτης: Γόνιμη σκέψη η πρόταση της ΝΔ

«Γόνιμη σκέψη» χαρακτήρισε ο  υπουργός Εσωτερικών  Πάνος Σκουρλέτης την πρόταση της ΝΔ για τη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας  

«Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια γόνιμη σκέψη και θα την επεσήμανα ως μία σκέψη που ενδεχομένως να σημαίνει και αλλαγή της μέχρι τώρα στάση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στα εθνικά ζητήματα και αναφέρομαι στο θέμα που έχει υπάρξει με την FYROM, όπου εκεί δεν είχε μία στάση αναζήτησης μιας ευρύτερης συναίνεσης, αντίθετα θα έλεγα με επιείκεια ότι ακολούθησε μία εντελώς επιπόλαιη στάση γύρω από αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα» δήλωσε ο  συγκεκριμένα ο  κ. Σκουρλέτης για το ίδιο ζήτημα.      

Σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας « Φιλελεύθερος» που  υποστηρίζει ότι  η κυβέρνηση ζητά παράταση του μνημονίου και  ότι γίνονται μυστικές διαπραγματεύσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Τσακαλώτου με Τρόικα  με αντικείμενο την τετράμηνη επέκταση του προγράμματος, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε:    

«Θα το χαρακτήριζα δημοσιογραφικό φιλελεύθερο ανέκδοτο, όλο αυτό το πρωτοσέλιδο. Είναι γνωστή η τακτική της κυβέρνησης για μία έξοδο με τις δικές μας δυνάμεις, η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας, πια, σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Προγράμματος. Δεν υποτιμούμε τις δυσκολίες, δεν ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το ειδικό καθεστώς για την χώρα μας, δεν μπορεί να συνεχίζεται».  

 Για τις απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του διοικητή της, του κ. Στουρνάρα, για την ανάγκη προληπτικής γραμμής μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε:

 «Ευτυχώς ο κύριος Στουρνάρας μιλά ως κεντρικός τραπεζίτης και δεν θα πρέπει να μπαίνει στα χωράφια της πολιτικής, παρόλο ότι πάρα πολλές φορές, όχι μόνο τώρα και κατά το παρελθόν, μπερδεύει αυτούς τους ρόλους, ίσως επειδή έχει διατελέσει κι ο ίδιος πολιτικό πρόσωπο, Υπουργός Οικονομικών. Συνεπώς εντάσσω όλους αυτούς μέσα σε αυτό το τόξο, αυτών οι οποίοι με τις απόψεις τους δεν διευκολύνουν μία στερεή, μία βιώσιμη έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top