Εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων πάνω από 70.000 οφειλέτες

Δεν μπορούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις νέες οφειλές

Περίπου 74.000 οφειλέτες του Δημοσίου απώλεσαν την ρύθμιση του ν. 4321/2015 για την τμηματική εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα νέες οφειλές που εν τω μεταξύ βεβαιώθηκαν στα ονόματά τους.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από έγγραφο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή για να απαντηθεί ερώτηση βουλευτή Β. Κεγκέρογλου για το πόσοι πολίτες έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων από την αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που προκύπτουν από πρόσφατα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των οφειλετών που έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων για διάφορους λόγους και όχι μόνο λόγω αδυναμίας πληρωμής νέων οφειλών υπερβαίνει τους 300.000.

Στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στη Βουλή σημειώνεται ότι «δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια» ωστόσο επισημαίνεται ότι: «σύμφωνα με τα στοιχεία του ολοκληρωμένου συστήματος Taxis όπως αυτά ενημερώνονται από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, οι πολίτες που έχασαν την ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω εκπρόθεσμων πληρωμών τρεχουσών οφειλών ανέρχονται σε 74.102».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά στη ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο του 2015, εντάχθηκαν συνολικά περισσότεροι από 922.00 οφειλέτες του Δημοσίου ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου εξακολουθούσαν να βρίσκονται στη ρύθμιση αυτή περίπου 474.000 οφειλέτες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top