Κοτζιάς: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν οι δύο συλληφθέντες!

Στα φυλάκια του Έβρου ο Αρχηγός ΓΕΣ για να ηρεμήσει τα πνεύματα

Πολύ σημαντικές ήταν οι αναφορές που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς στο ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,  μιλώντας στους βουλευτές της  Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπως τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, υπενθυμίζοντας και ότι η Τουρκία πνέει μένεα για την Ελλάδα, επειδή δεν εξέδωσε τον δεύτερο Κούρδο για τον οποίο είχε υποβάλει αίτημα.       

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε:  

1.    Ο εισαγγελέας ζήτησε δύο  εβδομάδες για την διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων που εχουν σταλεί  στην Άγκυρα. Άρα καθυστερούν σκοπίμως, ενώ ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε   «δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν»!  

2.   Η ελληνική πλευρά ζήτησε να στείλει τεχνικό σύμβουλο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απάντηση.

3. Ο εισαγγελέας δεν μπόρεσε να στηρίξει κατηγορία για κατασκοπεία, όπως τουλάχιστον είναι η ελληνική εκτίμηση.

Την ίδια ώρα, υπάρχει τεράστια δυσαρέσκεια  στο ΥΠΕΞ για το γεγονός ότι κρατάνε τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, λες και είναι…  τρομοκράτες!

Η Κ. Μακρή επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αλλά και ότι πολλά περιθώριακινήσεων δεν υπαρχουν.

Ανέφερε όμως ότι ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι το κλίμα σε όλα τα στρατόπεδα της παραμεθορίου είναι  πολύ βαρύ. Για τον ίδιο λόγο έχει μεταβεί  σε φυλάκια του Έβρου ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου «να ηρεμήσει τα πραγματα, ωστε να μην γίνουν χειρότερα», όπως υπογράμμισε η σχολιάστρια του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top