Κυβέρνηση για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Κλιμάκωση των ενεργειών ανάλογα με τις εξελίξεις

Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Τα ελληνοτουρκικά βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του  άτυπου  κυβερνητικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου,  υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως μετέδωσε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Πόπη Τσαπανίδου, αν και επισήμως η ατζέντα αφορoύσε  τις «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις».    

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικό αξιωματούχο  η ελληνική πλευρά τηρεί στάση αναμονής και κρατά χαμηλούς τους τόνους  για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι, στην Αδριανούπολη και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, επιθυμώντας να παραμείνουν σε δικαστικό πλαίσιο, αν και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται και το ενδεχόμενο να προστεθεί στο κατηγορητήριο η κατηγορία της κατασκοπείας.    

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η  Αθήνα επιδιώκει τη διεθνοποίηση του ζητήματος, ενώ επισημαίνεται ότι ο υπουργός Άμυνας έφερε ήδη το ζήτημα στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. και το ίδιο θα πράξει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο κορυφής στις 22/3, αν μέχρι τότε δεν έχουν απελευθερωθεί οι Έλληνες στρατιωτικοί.

Από εκεί και πέρα,  το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών, χωρίς να διευκρινίζει από τώρα ποιες θα είναι αυτές για «να μην τις κάψει».  

Δεν αποκλείεται μάλιστα εάν χρειαστεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είτε με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είτε με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιαναλί Γιλντιρίμ.

Το κυβερνητικό συμβούλιο συζήτησε και για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και τις πιέσεις που θα ασκηθούν προς την Άγκυρα, με στόχο τη συμμόρφωση της και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά και την εκταμίευση της δόσης και η πορεία προς το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης. Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε «ένα καλό αναπτυξιακό μομέντουμ»  που θα διευρύνει τις δυνατότητες για «καλή έξοδο»  από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Και συνάντηση  Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου  

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Και αυτή η συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού η Τουρκία απειλεί την Κύπρο για την εξόρυξη φυσικού αερίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top