Κάμμενος από Βρυξέλλες: Θέμα και της ΕΕ η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών

«Η Τουρκία προκάλεσε εμπλοκή στο θέμα» - Νέα ενημέρωση 17.17

Και ευρωπαϊκή διάσταση έχει το θέμα με τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο από τουρκική περίπολο, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο.

«Είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών», τόνισε ο κ. Καμμένος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ενημερώνει για το ζήτημα τους ομολόγους του της Ε.Ε.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας πως η Τουρκία προκάλεσε εμπλοκή στο θέμα καθώς «συνήθως λυνόταν δια των διαπραγματεύσεων μεταξύ των διοικητών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο στρατιωτικοί ακολουθούσαν ίχνη διακινητών και παράτυπων μεταναστών όταν πέρασαν για λίγα μέτρα στο τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε πως θα κάνει διάβημα για το θέμα στην Υπάτη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ είπε ότι θα ενημερωθεί και το ΝΑΤΟ.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top