ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα αναπτύχθηκε με 1,4% το 2017

Επίθεση από ΝΔ: Είμαστε παγκοσμίως η μοναδική αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη την τελευταία τριετία

ΕΛΣΤΑΤ: Η Ελλάδα αναπτύχθηκε με 1,4% το 2017

Με ανάπτυξη 1,4% έκλεισε τελικά η ανάπτυξη για το 2017, αν και η αρχική εκτίμηση ήταν για 1,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το ΑΕΠ σε όρους όγκου ανήλθε το 2017 σε 187,1 δισ. ευρώ, έναντι 184,6 δισ. ευρώ το 2016.

Για το τέταρτο τρίμηνο 2017 το ΑΕΠ σε όρους όγκου παρουσίασε αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2017, ενώ σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016 παρουσίασε αύξηση κατά 1,9%.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ακολουθούμενες διαδικασίες προβλέπεται και δεύτερη εκτίμηση του ΑΕΠ για το έτος 2017 η οποία είναι προγραμματισμένη να ανακοινωθεί στις 17 Οκτωβρίου 2018.

Επίθεση από ΝΔ: Διευρύνεται το αναπτυξιακό χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη

«Η Ελλάδα είναι, σύμφωνα με τις διεθνείς Εκθέσεις, η μοναδική - παγκοσμίως - αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη την τελευταία τριετία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει οδηγήσει στη διεύρυνση του αναπτυξιακού χάσματος με την υπόλοιπη Ευρώπη» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο Χρήστος Σταϊκούρας και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο τομεάρχης Οικονομικών και η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ πως αναστροφή πορείας με αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής και μείωση των φόρων, «μια οικονομική πολιτική που θα οδηγεί σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

«Η υλοποίηση όμως αυτής της πολιτικής απαιτεί μια άλλη, μεταρρυθμιστική, σοβαρή, συνεκτική και αξιόπιστη Κυβέρνηση» καταλήγουν οι κ. Σταϊκούρας και Μπακογιάννη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top