Μήνυμα Κοτζιά σε Τουρκία: Μην μεταβάλλετε μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο πολιτικό πρόβλημα

Στη συνέντευξη μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη

Μήνυμα στην Τουρκία να μη δίνει διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα στο θέμα με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που έχουν συλληφθεί έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Η Τουρκία αυτή την εποχή χαρακτηρίζεται από μία αυξανόμενη νευρικότητα από μία αίσθηση ότι μπορεί να ανοίγει μέτωπα παντού, ότι μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκιο, όμως ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι απαίτηση και της Χάρτας του ΟΗΕ και της ΕΕ και καλό θα ήταν στην περίπτωσή μας να σέβεται όχι μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά και το δίκαιο της θαλάσσης» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: Κατατέθηκε ένσταση κατά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο από τουρκική περίπολο με την κατηγορία ότι εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος, κατέθεσαν ένσταση κατά της προφυλάκισης τους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top