Εντυπωσιακό: Ένα εκατομμύριο Έλληνες κάνουν τραπεζικές συναλλαγές με το κινητό

Αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι

Ένα εκατομμύριο Έλληνες κάνουν συναλλαγές με το κινητό

Εντυπωσιακή αύξηση, περίπου 45%, σημείωσε μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των Ελλήνων που κάνει τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων μέσα από το κινητό του.

Ειδικότερα, οι ενεργοί πελάτες του mobile banking στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 2017 το ένα εκατ. σε αριθμό από περίπου 550.000 την προηγούμενη χρονιά.

Ο αριθμός των εγχρήματων συναλλαγών έφτασε τα 4 εκατομμύρια (από δύο εκατ. πέρυσι), ενώ η αξία τους διπλασιάστηκε στα 1,6 δισ. (από 800 εκατ. πέρυσι). 

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για την ενίσχυση των ψηφιακών συναλλαγών, προς γενικότερο όφελος της οικονομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τo mobile banking διεθνώς θα εξελιχθεί στο ισχυρότερο εναλλακτικό ψηφιακό τραπεζικό δίκτυο, καθώς θα συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του μεγαλύτερου αριθμού των συναλλασσομένων.

Διεθνώς, το συνολικό ποσό μεταφοράς χρημάτων μέσω φορητών συσκευών σε ημερήσια βάση ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του GSMA που παρουσιάστηκαν στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top