Νέο φάουλ από Γιούνκερ: Μίλησε για "Μακεδονία" και "Μακεδόνες"!

Χαρακτήρισε «γραφειοκρατική ορολογία» την ονομασία ΠΓΔΜ

Γιούνκερ: Οι Μακεδόνες σημειώνουν σημαντική πρόοδο

Σε νέο φάουλ σχετικά με τα Σκόπια υπέπεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν όχι μόνο αποκάλεσε και πάλι τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» αλλά και χαρακτήρισε «γραφειοκρατική ορολογία» την ονομασία ΠΓΔΜ!

«Στη “Μακεδονία”, την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στην γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι “Μακεδόνες” σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης. Αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν μια ημερομηνία ένταξης. Και δεν ανακοίνωσα ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε σε εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις. Το θέμα για μένα είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων και όχι ο προσδιορισμός ημερομηνίας. Οι προθεσμίες με ενδιαφέρουν, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχάσω την ουσία των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle.

O Γιούνκερ σημείωσε ότι τα Σκόπια κάνουν βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υποσχέθηκε σε καμία χώρα συγκεκριμένη ημερομηνία ένταξης ή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι στους όρους ένταξης περιλαμβάνεται και η διευθέτηση συνοριακών διενέξεων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top