Διαπραγμάτευση με τους θεσμούς: «Αγκάθι» οι πλειστηριασμοί

Γεροβασίλη: Πάνω από 10.000 αιτήσεις για 138 θέσεις Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών

Αγκάθι παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών στις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών για την τέταρτη αξιολόγηση.

Αυτό που ενδιαφέρει το κουαρτέτο δεν είναι μόνο ο όγκος αλλά και η διασπορά τους σε ολόκληρη την επικράτεια.

Αυτό, επί του παρόντος, δεν φαίνεται αυτό να επιβεβαιώνεται και άρα δε θα πρέπει να αναμένεται πράσινο φως στη συνεδρίαση του Euroworking Group την Πέμπτη για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ.

Στο θέμα του Δημοσίου, φαίνεται πως δεν υπάρχουν προβλήματα εκτός από τη στενότητα χρόνου.

Όπως τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, ζητήθηκε παράταση μέχρι τον Μάιο (από τον Μάρτιο) για τους γενικούς διευθυντές στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της αποπολιτικοποίησης του.

Εντυπωσιακό είναι πάντως το γεγονός ότι, όπως δήλωσε η ίδια, έχουν υποβληθεί 10.000 αιτήσεις για συνολικά 138 θέσεις Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών.

«Η διαπραγμάτευση είναι… smooth»

«Ομαλή» χαρακτήρισε, εξάλλου, τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προσερχόμενος στη συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι τόσο smooth όσο φαίνεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αυριανή συνεδρίαση του Euro Working Group, στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τις έως τώρα επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ενώ «έμφαση θα δοθεί στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται για το ζήτημα του χρέους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top