Ήρθαν, είδαν, άκουσαν και… φεύγουν οι θεσμοί

«Αγκάθι» η πώληση μονάδων της ΔΕΗ - Έρχεται εθελουσία 15.000 εργαζομένων στις ΔΕΚΟ

Ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την δ’ αξιολόγηση αλλά πλην απροόπτου θα αναχωρήσουν την Πέμπτη κιόλας και αφού θα έχουν δώσει κατευθύνσεις για την υλοποίηση των 88 προαπαιτούμενων, όπως μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.     

Μία από τις πιο μεγάλες δυσκολίες στις συνομιλίες σε αυτή την επίσκεψη-εξπρές της τρόικας είναι οι τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών στο Δημόσιο.   

Η συζήτηση τη Δευτέρα επικεντρώθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις,  τόσο όσον αφορά τις καθυστερήσεις όσο και στα βήματα που πρέπει να γίνουν τους επόμενους μήνες, με ενδεικτικό το  ζήτημα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ που θα αποσχισθούν, το οποίο θα έρθει τον Μάρτιο, με το «καυτό θέμα» να είναι τι θα γίνει με τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Στο υπερταμείο,  υπάρχει μία άτυπη οδηγία σύμφωνα με πληροφορίες προς τους επικεφαλής των ζημιογόνων ΔΕΚΟ   να στείλουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια οι υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για   15.000 εργαζόμενους οι οποίοι θα αποχωρήσουν με εθελουσία (ΟΑΣΑ, ΕΛΤΑ, ΣΤΑΣΥ).

Την ίδια ώρα καλά κρατεί  η κόντρα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με την κυβέρνηση, με τον κ. Στουρνάρα να τάσσεται ξανά σήμερα υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης για την έξοδο στις αγορές.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top