Για τις εμπειρίες από τα… μνημόνια συζήτησαν ο Τσίπρας και ο Ιρλανδός πρόεδρος

Συναντήθηκε και με τον Προκόπη Παυλόπουλο που έστειλε αυστηρό μήνυμα για τη νέα πρόκληση της Άγκυρας

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς.

«Οι λαοί μας υπέφεραν πολύ κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ίσως ο ελληνικός λαός περισσότερο από τον ιρλανδικό. Όμως αυτή τη στιγμή και οι δύο λαοί βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση» τόνισε.  

Νωρίτερα ο Ιρλανδός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έστειλε για μια ακόμη φορά αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.   «Η Συνθήκη της Λωζάννης δεν έχει γκρίζες ζώνες. Αυτές είναι επινοήσεις. Να πάψει η Τουρκία τις προκλήσεις»  τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

 

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ : ΘΑ "ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ" ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Προκλητικός, ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Μπεράκ Αλμπαϊράκ, δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει «μονομερείς» έρευνες στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου και θα μπλοκάρει την έρευνα για υδρογονάνθρακες. «Αν εσείς εδώ προσπαθήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα δεν θα το επιτρέψουμε ούτε στο όνομα της Τουρκίας ούτε στο όνομα της 'Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου'» υποστήριξε.  

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Την ίδια στιγμή, μήνυση στον Θεόδωρο Πάγκαλο για τη φράση του «ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα Ροδόπης ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, Πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο δραστηριοποιείται στη Θράκη.  

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top