K. Μακρή: Έρχεται πολιτική θύελλα την Τετάρτη στη Βουλή για τη Novartis

Πέφτουν βροχή οι μηνύσεις – Αναταράξεις και στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης

«Ετοιμαστείτε για μια θυελλώδη ημέρα στη Βουλή με πολλή ένταση» προειδοποίησε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Mάρα Ζαχαρέα, σχετικά με τη συζήτηση για την Νovartis και το αίτημα σύστασης προανακριτικής στη Βουλή την Τετάρτη.

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι  τελικά θα στηθούν 10 κάλπες κι όχι μια που ήθελε η ΝΔ, επειδή οι κατηγορίες δεν ειναι προσωποποιημένες, με τη ΝΔ να  λέει ότι η κυβέρνηση στήνει  επικοινωνιακό σώου  και  το Μαξίμου  να της απαντά «φοβάστε και ψάχνετε προφάσεις».  

«Μαζί με τα λευκά θα εχουμε5.990 ψηφοδέλτια και μίνιμουμ 13 ώρες συζήτησης αφού θα μιλήσουν όλοι: Εμπλεκόμενοι , αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων» τόνισε η σχολιάστρια του Star,η οποία υπενθύμισε επίσης ότι   «βρέχει μηνύσεις», καθώς την Τρίτη μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, μηνύσεις στους προστατευόμενους μάρτυρες κατέθεσαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως επισήμανε,  ο Άρειος Πάγος  ωστόσο έβαλε ασπίδα προστασίας στους μάρτυρες, λέγοντας ότι απο τις 9 Φεβρουαρίου – 4 ημέρες μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή – έχουν χαρακτηριστεί  μάρτυρες «δημοσίου συμφέροντος» , που σημαίνει ότι μέχρι να τελειώσει η υπόθεση έχουν το ακαταδίωκτο.  

Η Κ. Μακρή αναφέρθηκε και στις αναταράξεις στη δικαιοσύνη, καθώς 16 δικαστές συλλέγουν υπόγραφες για να αναλάβει την υπόθεση εφέτης ανακριτής, με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και νυν σύμβουλο του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου να επιμένει ότι αυτό ειναι μη νόμιμο  και ότι «μόνοι αρμόδιοι είναι οι εισαγγελείς Διαφθοράς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top