Στο «κόκκινο» η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Αίτημα άλλων 17 Τούρκων για πολιτικό άσυλο, προκλήσεις στο Αιγαίο και έκδοση νέας NAVTEX

Νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις:  17 Τούρκοι έφτασαν στις Οινούσσες και ζητούν άσυλο, υποστηρίζοντας  ότι διώκονται από τον Ερντογάν.

Όπως επισήμανε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά και δηλώνουν δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι. Μετά την αποβίβασή τους χθες το μεσημέρι στην Πούντα Οινουσσών, υπήρξε μεγάλη ανησυχία ακόμη και για το κίνδυνο μιας προβοκάτσιας .

Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν  πάντως  υποδαυλίζει την ένταση στο Αιγαίο καθώς σήμερα ήρθαν στο προσκήνιο φωτογραφίες από παλαιότερη επίσκεψη σε τουρκικά αλιευτικά σκάφη, αυτά που μπαίνουν και ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Αλλά και το δεύτερο μέτωπο με την Τουρκία, στην Κύπρο, φουντώνει επικίνδυνα. Οι Τούρκοι εξέδωσαν νέα παράνομη  ναυτική οδηγία (Navtex) για  το οικόπεδο 3 στην Κύπρο με ισχύ ως και τις 10 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι  το ιταλικό γεωτρύπανο δεν μπορεί να προχωρήσει στην γεώτρηση  και αναμένεται να φύγει από την περιοχή.

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. 

 Ο Πρωθυπουργός  επικοινώνησε και με την καγκελάριο Μέρκελ με την οποία συζήτησε για την  τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top